Studentenregatta voor het eerst met drie boten

Print
Studentenregatta voor het eerst met drie boten

Studentenregatta voor het eerst met drie boten

Door de fusie van de PHL en Xios zullen er dit jaar geen vier maar slechts drie boten aan de start van de Hasselt Student Regatta verschijnen.

Speel het online spel op hbvl.be/regatta en maak kans op festivaltickets of een van de 100 bakken bier!

Op woensdag 14 mei wordt er geroeid op het Albertkanaal en UHasselt start ongetwijfeld als topfavoriet. De opleiding kinesitherapie verhuisde immers van de PHL naar de universiteit. Het waren die kine-studenten die vorig jaar de basis vormden voor de winnende PHL-ploeg. “Klopt”, zeggen UHasselt-kapiteins Anton Walbers en Toon Kuypers. “We hadden meteen een goed gevoel tijdens de trainingen en willen allemaal voor winst gaan.”

Toch geven de andere ploegen zich nog niet gewonnen. “Onze ploeg is door elkaar gehaald, maar we hebben wel een professioneel roeitrainer ter beschikking gekregen om de PHL-titel van vorig jaar te verdedigen”, vertellen Robin Meyvis en Yannick Blervacq, de PXL-kapiteins. Ook de KHLim wil graag winnen, maar ziet toch beperkingen. “De KHLim heeft minder middelen voorzien voor de regattaploeg en dat is wellicht een probleem”, zegt kapitein Ellen Van Oirbeek. “Sfeer genoeg, iedereen wil heel graag, maar we zijn helemaal op onszelf aangewezen voor correcties en bijsturingen.”

Gisteren werden de kwalificaties geroeid, met een verrassend resultaat: KHLim eindigde eerste, voor de PXL en UHasselt. KHLim roeit daardoor in baan 2, PXL in baan 1 (kant Godsheide) en UHasselt in baan 3 (kant Genk). Voor de echte regatta is het wachten tot 14 mei, dan start de race richting Tuikabelbrug in Godsheide om 18 uur.

DJ


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio