Tokio getroffen door aardbeving met magnitude 6,2

Print

Tokio getroffen door aardbeving met magnitude 6,2

Tokio (Japan) werd zondagmorgen getroffen door een sterke aardbeving, maar een tsunami bleef uit. Er werden zeventien mensen verwond door de schokken. De aardbeving had een magnitude van 6,2 op de schaal van Richter.

Het was de sterkste aardbeving sinds 2011, toen de kernramp in Fukushima plaatsvond. In de kerncentrale werd geen schade geregistreerd, liet uitbater Tepco weten. In Fukushima is men nog steeds bezig met het opbergen van radioactieve splijtstof en het koelen van de reactors. Als de kerncentrale opnieuw geraakt zou worden door een aardbeving of tsunami, is een nieuwe kernramp niet uitgesloten.

Het instituut voor tsunami-waarschuwingen in de Stille Oceaan, PTWC, meldt dat er de laatste tijd uitzonderlijk veel aardbevingen zijn. Normaal gezien komen aardbevingen van magnitude zes of hoger twee keer per maand voor. In april kwamen maar liefst dertien aardbevingen met die grootte voor. "Dit is een recordaantal sinds het bestaan van onze institutie", zegt het PWTC, dat in 1949 in het leven werd geroepen.

JERL
Foto AFP