"Game of Thrones zonder seksueel geweld zou oneerlijk zijn"

De succesvolle tv-reeks 'Game of Thrones' stoot in de Verenigde Staten op toenemende kritiek wegens teveel seks en dito geweld. De fantasyreeks van zender HBO wordt steeds meer op de korrel genomen in blogs, op Facebook en op Twitter.

drombouts

Met name de porties incestueuze seks en seks onder minderjarigen zijn er voor velen te veel aan. Critici waarschuwen, zo meldt de krant New York Times, dat de getoonde brutaliteit in het bijzonder tegenover vrouwen "afstompend" werkt.

De serie is gebaseerd op de romanreeks 'A Song of Ice and Fire' van de Amerikaanse schrijver George R. R. Martin. Die verdedigt zich tegen de kritiek dat "alle oorlogen doorheen de geschiedenis, van de Soemeriërs tot nu, gekenmerkt worden door verkrachtingen en (ander) seksueel geweld". Dit in een tv-reeks weglaten, zou "vals en oneerlijk zijn".

In de VS loopt sinds 6 april het vierde seizoen van de reeks. Gemiddeld kijken 14 miljoen Amerikanen naar de afleveringen. In Game of Thrones strijden verscheidene middeleeuwse koninkrijken om de heerschappij op het continent Westeros.

Foto Photo News