Uitbater discotheek waar 16-jarige jongen stierf zelf voor rechter

De uitbater van de Oostendse discotheek waar een zestienjarige jongen stierf, moet binnenkort zelf voor de rechter verschijnen. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen. Hij moet zich verantwoorden omdat hij dealen toeliet in zijn dancing.

tmas

In de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 april werd een 16-jarige jongen uit Waregem plots onwel in discotheek The Oh! in Oostende. Uit de autopsie bleek dat hij bezweken was aan een overdosis xtc. Tijdens het onderzoek kwam aan het licht dat hij een uiterst gevaarlijke vorm van xtc had geslikt. Een 26-jarige man uit Brugge zou hem die pillen in de vorm van dominosteentjes hebben geleverd. Ook een 19-jarige Bruggeling zit in de cel omdat hij als tussenpersoon zou hebben opgetreden. Beide verdachten verschijnen dinsdag voor de Brugse raadkamer.

De uitbater van de discotheek is in die hele zaak niet betrokken. Toch moet de man eind mei voor de Brugse correctionele rechtbank verschijnen in een ander dossier. Hij wordt er immers van verdacht dat hij in zijn zaak een oogje dichtkneep voor drugsdealers. The Oh! verkaste in januari 2013 van Gistel naar Oostende, maar wordt al tien jaar door dezelfde man uitgebaat.

Belga, Archieffoto

Aangeboden door onze partners