Zes tieners van school gestuurd na seksfeestje op schoolreis

Zes tieners zijn uitgesloten van het Brusselse college Saint-Michel omdat ze tijdens een schoolreis aan een seksfeestje hadden deelgenomen. Dat meldt Sudpresse zaterdag. De school is het meest prestigieuze college van het land. Zo liep ook onder andere prins Filip er school.

tmas

Tijdens een uitstap in januari was een seksfeestje georganiseerd in de slaapzaal van de jongens van het vierde secundair. Een zestienjarige meisje stemde daarmee in, aldus de informatie van Sudpresse. In maart was het meisje betrapt in een compromitterende positie met een andere leerling in het schoolgebouw, waarna de feiten aan het licht kwamen.

De directeur van het college besliste eerst om de betrokken leerlingen voorlopig van school te sturen, maar sloot hen daarna definitief uit. Zes jongens zijn dus definitief van school gestuurd, terwijl het meisje geschorst is.

De ouders van de betrokken leerlingen zijn kwaad en hebben beroep aangetekend bij de inrichtende macht van de school. Ze kondigden ook aan naar het gerecht te stappen.

De directeur van het college, Paul-Benoît de Monge de Franeau, wenst geen commentaar meer te geven bij het seksschandaal. Dat heeft hij zaterdag verklaard. Hij wil daarmee aan het einde van het schooljaar het respect voor de sereniteit garanderen en herinnert eraan dat de beroepen die werden ingediend tot terughoudendheid nopen.

Belga, Foto Google Maps