"Koninklijk besluit voor ontslag Didier Bellens is vals"

De advocaten van Didier Bellens zijn van oordeel dat het koninklijk besluit van 15 november 2013 voor diens ontslag als CEO van Belgacom vals is. Dat schrijft L'Echo zaterdag. De beslissing voor het ontslag zou zijn genomen in de kern, terwijl het koninklijk besluit stelt dat de beslissing genomen is door de voltallige ministerraad.

tmas

De wet van 21 maart 1991 over de hervorming van bepaalde overheidsbedrijven bepaalt dat de algemeen bestuurder van Belgacom aangesteld en ontslagen kan worden bij een koninklijk besluit van de ministerraad.

Maar volgens de advocaten van Bellens werd diens ontslag dus beslist door de kern, hoewel in het koninklijk besluit van 15 november 2013 staat dat het door de ministerraad was.

Labille verwerpt beweringen

Bij het ontslag van Didier Bellens zijn alle regels gerespecteerd, zegt minister van Overheidsbedrijven Jean-Pascal Labille (PS). "Op 15 november 2013 heeft eerst de kern beslist, en daarna is die beslissing formeel goedgekeurd door de ministerraad, die later op dezelfde dag online was samengekomen", aldus de minister in een persbericht.

Belga, Archieffoto