Vrouw zwaargewond bij vechtpartij in Mechelen

Een dame van in de veertig uit het Antwerpse is vrijdagavond zwaargewond geraakt bij een vechtpartij in de stationsbuurt van Mechelen. Dat bevestigt de lokale politie.

Van Haezendonck Sven

Volgens de eerste berichten kreeg een viertal personen het aan café De Prof met elkaar aan de stok. Op het terras ontstond een vechtpartij. Het slachtoffer wilde tussenbeide komen, maar moest daarbij delen in de klappen. Ze kreeg een glas in het aangezicht en raakte ernstig gewond.

De vrouw kreeg ter plaatse de eerste zorgen toegediend door een Mobiele Urgentiegroep (MUG) en werd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. De omgeving werd hermetisch afgesloten en het labo van de politie kwam ter plaatse voor een sporenonderzoek. De identiteit van de verdachten is bekend. Drie onder hen sloegen na de feiten op de vlucht. Een vierde werd door de politie meegenomen voor verhoor.

Op zijn Facebookpagina meldt het café dat er geen klanten betrokken waren bij het incident, maar dat het om toevallige passanten ging. De Mechelse politie onderzoekt de zaak.

SVH