Mijn lieve Brutus

Ik mis de wandelingen in Genk met mijn hond Brutus, een Amerikaanse Bulldog die al drieënhalf jaar bij ons is. Tijdens mijn examens - ik volgde Rechten maar ben nu een jaartje gestopt met studeren - waren die lange wandelingen traditie. Afgelopen week had ik een fotoshoot samen met Brutus. Hij was heel flink bij de eerste tien foto’s, maar daarna was hij het al snel beu. Conclusie: in tegenstelling tot zijn baasje, is poseren voor de camera écht niets voor hem. Ik weet niet of jullie weten hoe een Amerikaanse Bulldog eruitziet, maar zijn naam Brutus - die ik gekozen heb - past volledig bij zijn uiterlijk. Brutus is zo lelijk dat hij mooi wordt.

tmas

Ook alleen maar mooi volk op de uitzendmarathon van TV Limburg, afgelopen week. Alle Limburgse missen van de voorbije twintig jaar waren aanwezig en natuurlijk kon ik dat voor geen geld ter wereld missen. Van de presentatoren kregen we vragen voorgeschoteld en moest ik kiezen tussen Marco Borsato en de Vlaamse schlagerzanger Christoff. Ik kón niet kiezen, want ze spreken me allebei helemaal niet aan. Achteraf bekeken misschien toch liever Marco, want schlagermuziek vind ik echt helemaal niets.

Geef mij dan maar de stevige beats van een dj die housemuziek draait. Vorig weekend heb ik er nog op staan feesten tijdens ‘Festival Aan Zee’ in De Panne. Daarvoor zag ik Luc De Vos met zijn band Gorki aan het werk. Dat kan ik ook nog wel appreciëren, maar de volledige playlisten op mijn gsm zetten, is er dan weer over.

De nummers van David Guetta, Steve Aoki en Netsky ken ik dan weer helemaal vanbuiten. Deze kleppers van wereldformaat heb ik allemaal live gezien op Pukkelpop en Tomorrowland, mijn twee favoriete festivals. Ik hoop dat ik ook dit jaar nog binnengeraak op Tomorrowland, want daar op die berg staan in Boom met tienduizenden anderen is gewoonweg fenomenaal.

Het kamperen op de camping is dan weer een ander verhaal: dat is eerder een kwestie van moeten. Meestal ga ik zelfs een keer naar huis om me te douchen. Ik heb er ook een nare herinnering aan overgehouden: ik was erbij tijdens de storm op Pukkelpop in 2011. Ik was naar het optreden van Whiz Khalifa gegaan en besefte helemaal niet dat de storm zoveel erge dingen had teweeggebracht. Het moment dat de Pukkelpop-organisatie afriep dat het festival was afgelast omdat er slachtoffers waren, zal ik nooit vergeten. Vreselijk... Ik blijf wel een trouwe Pukkelpopganger en ben sindsdien een heel pak voorzichtiger geworden. Maar laat ons hopen dat we in de toekomst van zulke erge gebeurtenissen gespaard blijven.

Laurence Langen, Miss België 2014