thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Benfica gunt Juventus geen finale in eigen huis

Juventus Turijn is er donderdagavond niet in geslaagd een 2-1-nederlaag tegen Benfica goed te maken. In eigen huis speelde de Italiaanse kampioen 0-0 gelijk tegen de Portugezen. Benfica speelt op 14 mei in het Juventus Stadium de finale van de Europa League tegen Sevilla.

fvranckx

In de eerste helft toonden de Italianen zich de gretigste ploeg. Onder meer een kopbal van Leonardo Bonucci ging maar net naast. In de tweede helft ging Juve voluit voor dat ene doelpuntje van de kwalificatie, maar zelfs een rode kaart voor Benficaspeler Enzo Perez in minuut 67 bracht geen soelaas.

In minuut 81 trapte Pablo Osvaldo de bal binnen, maar scheidsrechter Mark Clattenburg keurde het doelpunt af voor buitenspel. Bankzitters Mirko Vucinic (Juventus) en Lazar Markovic (Benfica) kregen in het absolute slot nog een rode kaart voor een opstootje tijdens hun opwarming.

Daardoor speelt Benfica voor het tweede opeenvolgende jaar de finale van de Europa League. Vorig jaar verloor de Portugese kampioen de finale van Chelsea. Dit keer is het Spaanse Sevilla de tegenstander.

FiVr/Belga, Foto's AFP/Reuters