Hanne Claes loopt meteen EK-limiet bij debuut op 400 meter horden

Hanne Claes heeft donderdag op de Universitaire kampioenschappen in Luik de 400 meter horden gewonnen. Ze deed dat in 57.30, exact het minimum voor deelname an de Europese kampioenschappen, die van 12 tot 17 augustus in het Zwitserse Zürich plaatsvinden.

fvranckx

e 22-jarige Hanne Claes specialiseerde zich tot nog toe in de 100 en 200 meter vlak en maakte in Luik haar debuut op de 400 meter horden.

Elodie Ouedraogo

Claes haalde de mosterd voor de afstandswissel bij Elodie Ouedraogo. "Ook zij heeft die overstap van de spurt naar de horden gemaakt. Met die aanpak proberen we ook de blessures, die me de vorige jaren veel parten gespeeld hebben, te voorkomen", legt Claes uit.

Het was niet de bedoeling om meteen de EK-limiet te halen. We hebben de voorbije weken en maanden vooral op 400 getraind, zonder mijn snelheid te verwaarlozen. De wedstrijd van vandaag was eigenlijk een test om te zien hoe de 400 meter horden zou gaan. En het is dus heel goed meegevallen."

Hoe dan ook blijft Claes zich ook de komende tijd toeleggen op de 200 meter. Te beginnen met het halen van de EK-limiet in de discipline waarin ze Belgisch kampioene is. "Mijn eerste 200 meter doe ik op de interclub in Saint Mard. Daarna kijken we verder."

Claes is de vijfde Belgische atleet die de koffers mag pakken voor Zürich, na Thomas Van der Plaetsen (tienkamp), Philip Milanov (discus), Nafissatou Thiam (hoog/zevenkamp) en Anne Zagré (100 meter horden).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Belga, Archieffoto