Burgemeester verongelukt in straat waar hij snelheid liet verlagen

De burgemeester van het West-Vlaamse Damme is donderdagavond samen met zijn vriendin om het leven gekomen bij een verkeersongeval. Dat bevestigt de gemeente Damme. De 59-jarige Dirk Bisschop verloor in de Weststraat in Vivenkapelle, deelgemeente van Damme, de controle over het stuur.

fvranckx

Het ongeval gebeurde even voor 20 uur. Dirk Bisschop reed met zijn Porsche in de Weststraat toen hij om nog onbekende redenen de controle over het stuur verloor. Hierdoor belandde het voertuig in de gracht.

Voor de burgemeester van Damme kwam alle hulp te laat. De hulpdiensten konden zijn partner in eerste instantie nog reanimeren. Even later bezweek ze in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

Bisschop zetelde sinds 1989 in de gemeenteraad voor de toenmalige CVP. In 2001 werd hij burgemeester van Damme. "De stad herinnert Dirk Bisschop als een burgemeester die zeer geliefd was en dicht bij zijn bevolking stond", klinkt het in een persbericht. Het stadsbestuur betuigt zijn medeleven aan de getroffen families.

Het parket van West-Vlaanderen afdeling Brugge stelt een verkeersdeskundige aan om de precieze omstandigheden van het ongeval te achterhalen.

Bisschop werd enkele jaren geleden medeverantwoordelijk gesteld voor een ongeval in de straat waar hij nu zelf het leven heeft gelaten. Daarop liet hij er de snelheid verlagen.

Belga, Archieffoto PN