Vandewalle: "Meer weerwerk dan verwacht"

Kristof Vandewalle pakte donderdag zijn derde tijdrittitel op rij. Terwijl hij vorig jaar in Maldegem al snel zekerheid had over de zege, moest hij deze keer in Hooglede-Gits wel tot de slotkilometers voluit gaan. "Ik had ook niet meteen verwacht dat het even voortvarend zou gaan als vorig jaar", reageerde de 29-jarige hardrijder van Trek.

fvranckx

"Toen kon ik mijn al snel verworven voorsprong gestaag uitbouwen, nu was er zoals verwacht meer weerwerk. Het belangrijkste is echter de titel, niet de manier waarop. Het is niet verwonderlijk dat mannen als Wellens en Serry hier zo goed presteerden. Zij reden de voorbije weken al sterk en komen straks ook in actie in de Giro.

Ook Gilbert en Hermans hadden toch wel hun zinnen gezet op deze titelstrijd. Zelf ben ik momenteel niet in topvorm. Wat mij betreft hoeft deze datum niet behouden te blijven, maar dat is altijd een beetje zoeken. In augustus zit je in het vaarwater van de Eneco Tour, nu zitten enkele jongens in Romandië.

Nu goed, het is wat het is en ondanks de minder gunstige datum was dit BK voor mij toch een belangrijk doel. Mijn seizoen nu als geslaagd omschrijven, wil ik niet doen. Als er niets meer bijkomt, zal ik op het einde van het jaar toch wel wat ontgoocheld zijn."

Belga