O-parade afgelast door plensbui (video)

Amper enkele minuten nadat de O-parade in Genk was uitgetrokken, werd de optocht onderbroken en afgelast. Aanleiding is een zware plensbui in het centrum. Omwille van de veiligheid en omdat de meeste toeschouwers al waren verdwenen, beslisten de organisatoren de deelnemers niet verder te laten paraderen.

fvranckx

De kermis en de jaarmarkt hadden in de ochtend al meer dan 50.000 bezoekers naar Genk gebracht. Die zouden in de namiddag genieten van de jaarlijkse O-parade. Speciaal voor deze editie was gezorgd voor een act met replica's van giraffen, die 7 meter groot waren. Een half uur na het vertrek van de stoet, kreeg Genk echter een fikse regenbui te verwerken. Het stadsbestuur besliste om het evenement stil te leggen, aangezien de veiligheid van de deelnemende groepen niet kon gegarandeerd worden.

Schepen voor Evenementen Eric Gerits beloofde wel dat de spectaculaire giraffen later op de dag nog een rondje door het centrum zullen maken. Het vuurwerk dat om 22 uur op het programma staat, zal wel plaatsvinden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Lees vrijdag meer in Het Belang van Limburg.

CN/Belga, Beelden CP

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio