thumbnail: null
thumbnail: null

Wereldrecord 'langste rit op een pretparkattractie' verbroken

In het pretpark Bellewaerde heeft Sam Clauw donderdagnamiddag een nieuw wereldrecord gevestigd voor de langste rit op een pretparkattractie. De 28-jarige man uit Zonnebeke zat maar liefst 50 uur op de piratenboot, zo meldt het pretpark. Met de recordpoging werd geld ingezameld voor een kweekprogramma met Amoerluipaarden.

fvranckx

Sam Clauw begon dinsdagochtend aan zijn opmerkelijke recordpoging. Per uur kreeg hij vijf minuten pauze die hij mocht opsparen. De jongeman werkte vroeger jarenlang als jobstudent in Bellewaerde. Hij is bovendien een grote fan van het pretpark. Het vorige wereldrecord stond op ruim 48 uur en werd gevestigd op een reuzenrad in Chicago.

Met zijn initiatief zamelde Clauw iets meer dan 2.350 euro in voor Amur Leopard and Tiger Alliance (ALTA), een vereniging die zich inzet voor het voortbestaan van de Amoerluipaarden. Van de met uitsterven bedreigde diersoort leven nog slechts minder dan 40 exemplaren in het uiterste oosten van Rusland en het noordoosten van China. Vanaf half juni neemt Bellewaerde deel aan een internationaal kweekprogramma voor Amoerluipaarden. Het is de bedoeling om die dieren dan via ALTA opnieuw in de natuur los te laten.

Belga