Madrileense finale na winst van Atletico tegen Chelsea

Print
Madrileense finale na winst van Atletico tegen Chelsea

Madrileense finale na winst van Atletico tegen Chelsea

Chelsea - Atletico Madrid 1-3 (heen: 0-0)

De finale van de Champions League wordt gespeeld tussen twee clubs uit de Spaanse hoofdstad Madrid. Atletico Madrid won woensdagavond immers op het veld van het Engelse Chelsea. Dinsdag liet Real Madrid het Duitse Bayern Munchen al verweesd achter.

De Spaanse competitieleider was op het uur al vrijwel zeker van kwalificatie voor de Champions League-finale nadat Diego Costa de 1-2 hard van op de stip in doel knalde.

Chelsea leek nochtans vlak voor de rust de beste kaarten te hebben nadat Fernando Torres (ex-Atletico) voor de 1-0 had gezorgd. Met dank aan knap voorbereidend werk van Willian. Vlak voor de rust volgde echter de ontnuchtering nadat Adrian Lopez de weg naar de Londense netten vond.

De match kon vanaf dan alle kanten op, tot Samuel Eto'o rond het uur een penaltyfout beging. Diego Costa knalde de bal staalhard binnen, nadat hij zich voorafgaand nog minutenlang druk had zitten maken in de elfmeterstip.

Chelsea wilde nog wel voor de twee noodzakelijke doelpunten gaan, maar Thibaut Courtois liet geen bal meer passeren. Het was Arda Turan, die aan de andere kant de boeken helemaal dicht deed voor de Blues.

Atletico Madrid speelt zo zijn eerste Champions League-finale in zijn geschiedenis. Om de beker met de grote oren te bemachtigen moet de club van Diego Simeoni dan wel voorbij de Koninklijke uit Madrid.

Foto PN