Giants moeten meerdere erkennen in Charleroi

Print
Giants moeten meerdere erkennen in Charleroi

Giants moeten meerdere erkennen in Charleroi

Charleroi - Port of Antwerp Giants 88-74

Na de bekerfinale tegen Oostende en de verplaatsing deze week naar Aalst stonden de Port of Antwerp Giants voor een derde topper op rij op verplaatsing. In de Spiroudome van Charleroi gingen de havenjongens op zoek naar die laatste matematische zege om de zesde plaats definitief de hunne te noemen. Die kans grepen de Giants niet, want op de zege van Charleroi viel weinig af te dingen.

Paul Vervaeck moest al na drie minuten ingrijpen. Zijn spelmaker Frank Turner moest geblesseerd naar de kant. Watkins had er zin in en dunkte ondertussen al twee ballen door de Antwerpse netten. Stewart was bij de sinjoren de enige die weerwerk bood.(17-10) Twee driepunters binnnen de minuut van Pearson later was het terug 19-18. De Antwerpse Amerikaan kreeg iets later een technische fout. Beaubois en maats drukten door tot 26-18 na het eerste kwart.

In het begin van kwart twee liep Stewart tegen zijn derde fout aan. Gelukkig kon Frank Turner terug in zijn plaats komen. Coach Vervaeck gaf verschillende van zijn basisspelers al in de eerste helft verschillende minuten rust. Toch bleven de havenjongens op tien punten hangen langs Pearson en Spica.(39-30) Door enkele late korven van Turner konden de Giants gaan rusten met 43-38 op het bord.

Moors en co begonnen zwaar gehandicapt aan de tweede helft. De Zeeuw, die voor de rust speelde met een ingepakte kuit moest in kwart drie forfait geven. Minutenlang was de thuisploeg (alsook het publiek) ondertussen ingedommeld in de veel te warme Spiroudome. Dit liet Stewart toe om zijn ploeg terug in de match te brengen bij 47-43. Mallet ontwaakte op tijd om, samen met 'good old' Beghin, hun maats terug een comfortabelere bonus te bezorgen. (59-47) Met nog één kwart te gaan stond het 68-59.

Op vijf minuten van het einde was de achterstand van de Antwerpenaren opgelopen tot 83-68 en was de match gespeeld. De fut was uit de Giants-ploeg en Charleroi hoefde niet eens goed te spelen om Moors en co op een ruime afstand te houden.

Eindstand: 88-74

Charleroi : Clark 7, Beghin 13, Hamilton 0 , Beaubois 8, Watkins 17, Mallet 17, Broyles 4, Mukubu 6, Trapani 16
Port of Antwerp Giants : Moors 2, Donkor 0, Turner 13, Thomas 0, Pearson 23, Spica 7, Stewart 19, Mwema 10, Simons 0, De Zeeuw 0

Ludo Hendrickx
Archieffoto Belga