Volleyfinale: zware ontnuchtering voor Antwerpen in Roeselare

Print
Volleyfinale: zware ontnuchtering voor Antwerpen in Roeselare

Volleyfinale: zware ontnuchtering voor Antwerpen in Roeselare

Roeselare - Antwerpen 3-0

Een volledig uitverkocht Schiervelde zag Roeselare de derde wedstrijd van de play-offs winnen. De West-Vlamingen speelden, in verhouding met de voorbije twee wedstrijden, een versnelling hoger. Een woensdag onherkenbaar zwak Antwerpen krijgt zaterdag opnieuw een kans om de landstitel naar de Metropool te halen.

Aanvankelijk leek Antwerpen nochtans op weg naar een derde stunt. Met Bas Van Bemmelen aan de opslag nam Antwerpen enkele punten voorsprong. Roeselare klampte aan maar meer zat er in die prille aanvangsfase niet in. Tot Matthijs Verhanneman bij 12-13 aan de opslag kwam. Met tien opslagen op rij zette hij de meervoudige kampioenen op de rails.

Tanghe probeerde het tij te keren door Bagics, erg onzeker in de receptie en ook niet bijster gelukkig aan het net, te wisselen maar ook de ingekomen Tom Van Walle kon het tij niet keren. Bij 24-16 redde Antwerpen nog enkele setballen maar finaal had Tuerlinckx het laatste woord.

Zwakke receptie

Roeselare ging in de tweede set op het elan door. Baetens scoorde weliswaar het eerste punt maar nadien bleek de receptie, net zoals in de eerste set, de achillespees van Antwerpen. Met Tuerlinckx en Paulides in een hoofdrol greep Roeselare opnieuw de macht. Roeselare speelde opnieuw zoals het de voorbije maanden schitterde in de competitie en Champions League. Bij 23-18 stokte de motor bij de West-Vlamingen even. Baetens en Ditlevsen brachten Antwerpen opnieuw in de match (23-22) maar uiteindelijk zette invaller D'Hulst de thuisploeg opnieuw op de rails. Een stevig aanvallende Paulides en Coolman met een killbloc bezorgden Roeselare een tweede deelwinst.

Antwerpen was duidelijk aangeslagen na dit dubbele verlies. Tussen de sets door liet manager Sam Cornelis nochtans verstaan dat Antwerpen in de derde set alles of niks moest riskeren. Het werd uiteindelijk niks want Coolman serveerde de Sinjoren op een hoopje (10-1). Mindere recepties bij Antwerpen, en dito aanvalswerk, gaven de West-Vlamingen vrij spel. Antwerpen holde achter de feiten aan en moest finaal de kelk tot op de bodem ledigen.

Setstanden: 25-18, 25-22, 25-19.

Dirk Van Bruysel
Foto VDB