Lauryn Hill headliner op Crammerock Stekene

Print
Lauryn Hill headliner op Crammerock Stekene

Lauryn Hill headliner op Crammerock Stekene

Crammerock Festival in Stekene strikte Ms. Lauryn Hill, mede-oprichtster van de ter ziele gegane Amerikaanse hiphopgroep Fugees, voor haar eerste concert op Belgische bodem sinds negen jaar.

"Lauryn Hill was amper 13 toen ze Wyclef Jean en zijn Fugees ging versterken", zegt Robin Tulkens (Crammerock). "Hun tweede album The Score, met monsterhits Killing Me Softly en Ready Or Not, tilde de groep naar een wereldwijd succes. Ze waren de best verkopende R&B-act na Michael Jackson."

Ook met haar solo-album The Miseducation of Lauryn Hill wist Hill potten te breken. "Op het album -een geslaagde mix van old school hiphop, ruwe soul en r&b- uitte ze haar kritiek op onderwerpen als materialisme en discriminatie. Niet te verwonderen dat ze dat jaar aan de haal ging met vijf Grammy Awards."

De affiche wordt aangevuld met Coely. De Belgisch-Congolese brak het voorbije jaar door met radiohits als Ain't Chasing Pavements, Nothing On Me en All I Do.

Het festival vindt dit jaar plaats op vrijdag 5 en zaterdag 6 september op z'n vertrouwde locatie langs de E34 in Stekene. Tickets zijn vanaf maandag 5 mei te koop via www.crammerock.be.

Belga
Foto Belga (Lauryn Hill in 2005)