Zwitser Michael Albasini mag juichen in Ronde van Romandië

Print
Zwitser Michael Albasini mag juichen in Ronde van Romandië

Zwitser Michael Albasini mag juichen in Ronde van Romandië

De Zwitser Michael Albasini (Orica-GreenEdge) heeft woensdag de eerste etappe in de 68e editie van de Ronde van Romandië (Zwi/WorldTour) op zijn naam geschreven. Proloogwinnaar Michael Kwiatkowski (Pol/Omega Pharma-Quick Step) blijft leider.

Na een wegens hevige sneeuwval ingekorte bergrit haalde Albasini het in de sprint van de Spanjaard Jesus Herrada (Movistar) en de Litouwer Ramunas Navardauskas (Garmin-Sharp). Maxime Monfort (Lotto-Belisol) was de beste Belg op de twintigste plaats.

Ingekorte rit

Sneeuwval zorgde ervoor dat het peloton niet over de Simplonpas kon. Er werd dan ook gestart na de afdaling in Brigerbad, waardoor de rit nog slechts 88,6 kilometer lang was. Boris Vallee trok met de Zwitsers Silvan Dillier en Reto Hollenstein al meteen ten aanval. Ze namen snel drie minuten voorsprong, maar meer ruimte kregen ze niet van het peloton. Op iets minder dan dertig kilometer van de finish werden de drie gegrepen.

Op de top van de klim naar Lens hadden Johann Tschopp en Thibaut Pinot een kleine voorsprong, in de afdaling werden ze vooraan afgelost door Vincenzo Nibali. De Italiaan nam 25 seconden, maar op minder dan twee kilometer van de finish moest hij buigen voor het jagende peloton. Thomas Voeckler probeerde de massasprint nog te ontlopen, maar in de slotmeters werd hij alsnog gepasseerd.

Donderdag staat de tweede etappe op het programma, een rit over 166,5 kilometer tussen Sion en Montreux.

Belga
Foto AFP