16 gewonden bij botsing tussen trams

Print

16 gewonden bij botsing tussen trams

Het tramverkeer op de Brusselse lijnen 3, 4, 51, 81 en 82 is sinds 18.20 uur hersteld. Dat meldt de MIVB. Het verkeer op die lijnen was sinds 12.40 uur onderbroken nadat in de Grondwettunnel twee trams van lijnen 4 en 82 gebotst waren. Bij dat ongeval waren 16 personen lichtgewond geraakt. Het duurde tot na 18.00 uur voor het tramverkeer kon hersteld worden omdat het Brusselse parket ter plaatse de omstandigheden van het ongeval en beide tramstellen kwam onderzoeken.

Het ongeval gebeurde rond 12.40 uur. Een tramstel van lijn 82 kwam uit de Grondwettunnel en raakte een tramstel van lijn 4 in de flank, waardoor het stel van lijn 4 gedeeltelijk ontspoorde. Zestien inzittenden van beide trams raakten bij het ongeval lichtgewond.

"Het Brusselse parket onderzoekt het ongeval ter plaatse", zegt MIVB-woordvoerster Ann Van Hamme. "Het onderzoek van één van beide stellen is afgerond maar nu is men bezig aan het tweede stel. Pas als dat onderzoek ook is afgesloten, kunnen we beide stellen verwijderen", verklaarde Van Hamme eerder op de dag.

Belga
Foto's Belga