"Ik verwerkte mijn vrouw haar placenta in een smoothie en taco"

Stel: je bent zwanger van je eerste kind. Samen met manlief leef je toe naar de geboortedag, tot eenmaal dat heuglijke moment is aangebroken. Je bevalt van een prachtige zoon of guitige dochter, maar je man is niet in de buurt. Die is volop bezig om je placenta te verzamelen zodat hij er een smoothie mee kan maken.

mgeysmans

Het overkwam de vrouw van Nicholas Baines. De Brit maakte er een sport van om de placenta van zijn vrouw op zoveel mogelijk verschillende manieren te bereiden en vervolgens op te eten. De chirurg van dienst was gefascineerd door het gebeuren: "Hij vroeg me hoe ik het ging bereiden, en of ik een speciale kruiding gebruikte. De verpleegsters waren minder vermaakt en keken me vol walging aan."

Nicholas koos ervoor om de placenta rauw te verwerken in een smoothie en het andere gedeelte te bakken en tussen een taco te stoppen. "Toen ik de placenta voor het eerst zag, was mijn zin om het te eten ver zoek", geeft Nicholas toe. "Het was erg groot en zag er bijzonder pezig uit. Een vroedvrouw stelde voor om de placenta te versnijden in 'steaks' en zo geschiedde het dat ik met mijn vrouw, mijn pasgeboren baby en een doggy bag met enkele stukjes placenta naar buiten stapte."

Volgens 'kenners' smaakt de placenta vooral naar ijzerachtig bloed, gevolgd door een aardse noot. Voor degenen die het vies vinden om de placenta zelf te bereiden zijn er nu ook diensten die de placenta verwerken tot pilletjes. Zo heb je de gezondheidsvoordelen die sommigen beweren dat in placenta's zitten, zonder dat je het smaakje of de gedachte erbij moet nemen.

Mieke Geysmans

Niet te missen