Single moeders zijn even gelukkig als koppels

Uit onderzoek is gebleken dat single moeders even gelukkig kunnen zijn dan koppels met kinderen. Dat alles ondanks het feit dat ze vaak heel wat meer problemen alleen moeten overbruggen.

egeboers

Single moeders hebben het financieel meestal heel moeilijk. Eén loon is vaak niet voldoende om alle kosten te dekken. Het is ook een algemeen feit dat single moeders de steun van een partner missen. Want alle problemen op je eentje oplossen is lastig. Toch zorgen die extra stressfactoren er niet voor dat alleenstaande moeders ongelukkig zijn. In tegendeel, ze zijn net zo gelukkig als koppels die samen kinderen groot brengen.

"We hebben geen bewijzen gevonden dat single moeders een beter leven hadden gehad als ze niet voor kinderen hadden gekozen of het kind niet alleen hadden opgevoed", dat zegt Anne Matysiak die een rol heeft gespeeld in het onderzoek in Daily mail. "De komst van een kind heeft het geluk van single moeders alleen maar opgekrikt", zegt Anna Baranowska-Rataj, die het onderzoek ook in goede banen heeft geleid. Het is zelfs zo dat single moeders vaak door de komst van hun kind de kracht en energie hebben gevonden om een slechte relatie te laten voor wat het is.

Photo News / Evelien Geboers

Niet te missen