Gestolen graafmachine teruggevonden dankzij gps

Print
Gestolen graafmachine teruggevonden dankzij gps

Gestolen graafmachine teruggevonden dankzij gps

Maasmechelen - De werknemers van Elweco, een firma uit Maasmechelen, stelden dinsdagochtend vast dat een graafmachine gestolen was op hun werf op de Bredabaan in Merksem. De dieven hadden er echter geen rekening mee gehouden dat in de gestolen bobcat een gps-tracker was ingebouwd.

De eigenaar van Elweco had aan enkele muisklikken genoeg om te zien waar zijn graafmachine naartoe was gebracht. Zo zag hij onmiddellijk dat de graafmachine op maandagavond om 21.20u vertrokken was op de Bredabaan. De route van de graafmachine verliep verder langs de E34 en om 22.28u werd de machine achtergelaten op de parking van Mega Speelstad in het Kempense Wechelderzande.

De politie van de regio Turnhout werd onmiddellijk op de hoogte gesteld. Ter plaatse hoorden de agenten dat een werknemer van Mega Speelstad 's morgens met een vrachtwagenbestuurder had gesproken. Die had hem verteld dat hij de graafmachine later op de dag zou komen ophalen.

Aan de hand van de camerabeelden van Mega Speelstad kon de eigenaar van de vrachtwagen geïdentificeerd worden. "Er zijn echter nog geen arrestaties verricht", zegt Bart Raeymaekers, hoofdcommissaris bij de politie regio Turnhout. De graafmachine werd terugbezorgd aan de firma Elweco.

SARE


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio