Politie geeft briefje vrij dat Kurt Cobain op zak had op dag van dood

Print
Politie geeft briefje vrij dat Kurt Cobain op zak had op dag van dood

Politie geeft briefje vrij dat Kurt Cobain op zak had op dag van dood

Het politiedepartement van Seattle heeft nieuw materiaal vrijgegeven over de dood van Kurt Cobain. Onder de documenten zat een briefje dat Cobain in zijn portefeuille had zitten op het moment dat hij stierf.

Het briefje is een satire op Cobains trouwgeloften en luidt - vrij vertaald - als volgt: "Neem jij, Kurt Cobain, Courtney Michelle Love als je wettige gebroken vrouw, zelfs wanneer ze een trut is met puisten en die al je geld weggooit voor drugs en seks…"

De timing van het nieuwe briefje is nogal ongelukkig want weduwe Courtney Love heeft haar nieuwste nummer 'Wedding Day' uitgebracht. Het briefje staat in schril contrast met de zelfmoordbrief die Cobain achterliet, waarin onder andere staat: "…Ik heb een godin van een vrouw die ambitie en empathie zweet en een dochter die me herinnert aan hoe ik vroeger was, vol van liefde en geluk, iedereen kussend die ze tegenkomt omdat iedereen goed is en niemand haar kwaad zal doen..."

De hernieuwde belangstelling voor Cobain kwam er op vraag van het Amerikaanse publiek. Velen geloven namelijk dat de zanger werd vermoord. De politie van Seattle heeft de zaak ondertussen opnieuw onderzocht, maar ze kwamen tot dezelfde conclusie als 20 jaar geleden: Cobain pleegde zelfmoord.

De vrijgegeven foto's kunt u hier bekijken.

JERL