Ex-Rode Duivels in benefietmatch om kankerpatiënt naar WK te sturen

Print
Ex-Rode Duivels in benefietmatch om kankerpatiënt naar WK te sturen

Ex-Rode Duivels in benefietmatch om kankerpatiënt naar WK te sturen

Hamont-Achel - Stijn Umans (30) uit Neerpelt lijdt aan terminale botkanker, maar heeft nog één grote wens: het WK voetbal bijwonen. Om de 6.000 euro voor de reis in te zamelen, organiseren zijn vrienden woensdagavond een benefietmatch in Achel.

“Wij zullen het zelf opnemen tegen ex-Rode Duivels als Luc Nilis en Vital Borkelmans”, zegt initiatiefnemer Mario Winters. “We hebben al 1.700 kaarten verkocht. De grootste fan van de Duivels is er dus zeker bij in Brazilië!”

Club Brugge-speler Timmy Simons en Hans Vanaken van Lokeren geven dan de aftrap van de benefietwedstrijd voor Stijn. Ook deze ex-Duivels zijn van de partij:Danny Boffin, Filip De Wilde, Nico Claesen, Leo Van der Elst, Bob Peeters, Lorenzo Staelens en Marc Hendrikx. Lokeren-trainer Peter Maes is hun coach.

De poorten van voetbalterreinen De Siggert gaan om 18 uur open en er is voor jong en oud animatie voorzien. Na de wedstrijd is er nog een tombola waar verschillende gesigneerde shirts (onder andere van Atlético Madrid en Club Brugge) verloot worden. Ook de uitrusting van de oud-Rode Duivels zal geveild worden.

Lees het volledige artikel vandaag in Het Belang van Limburg.

KrTh, Foto RL


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio