Colruytbaas laat kantoren ‘energetisch zuiveren’

Print
Colruytbaas laat kantoren ‘energetisch zuiveren’

Colruytbaas laat kantoren ‘energetisch zuiveren’

In het hoofdkantoor van supermarktketen Colruyt vinden sinds enkele maanden ‘energetische zuiveringen’ plaats. Jef Colruyt wil zo negatieve energieën verdrijven. “Klinkklare onzin”, zegt Paul De Belder, voorzitter van SKEPP vzw.

De bedoeling van ‘energetische zuiveringen’ is het verjagen van negatieve energieën en emoties. Dat was ook voor Jef Colruyt (55) de aanzet om de energetische zuiveringen in zijn bedrijf te introduceren. Na een hartaanval in 2007 raakte hij overtuigd van de werking van oosterse en spirituele tradities.

Die overtuiging trekt hij nu door in het bedrijf. In de weekends vinden in het hoofdkantoor in Halle ‘energetische zuiveringen’ plaats. “Iemand van buiten het bedrijf voert meditatieoefeningen uit met muziek en kruiden”, legt Jan Derom, woordvoerder van de groep, uit. “Door het verleden en de negatieve herinneringen op te bergen, proberen we het bedrijf te zuiveren en nieuw leven in te blazen.”

Paul De Belder, voorzitter van de Studiekring voor Kritische Evaluatie van Pseudowetenschap en het Paranormale (SKEPP), staat sceptisch tegenover die ‘energetische zuiveringen’. “Het ritueel is de moderne tegenhanger van rituelen om duivels of demonen te verjagen. De term ‘energetische zuivering’ is nonsens en de inhoud is klinkklare onzin."

Lees meer in Gazet van Antwerpen: http://onlinekrant.gva.be

Naomi De Bel
Foto Belga