Souleymane Oulare (ex-KRC Genk) verliest 160.000 euro door huisjesmelkerij

Print

Souleymane Oulare (ex-KRC Genk) verliest 160.000 euro door huisjesmelkerij

Het Brusselse hof van beroep heeft woensdag Souleymane Oulare (41), voormalig voetballer van onder meer KRC Genk, en zijn echtgenote de gunst van de opschorting verleend. Het koppel stond terecht voor huisjesmelkerij omdat ze tussen 2000 en 2006 een flatgebouw in de Anderlechtse Barastraat hadden verhuurd dat in zeer slechte staat was. Eind oktober 2006 werd het gebouw onbewoonbaar verklaard nadat een moeder en haar baby er een CO-vergiftiging hadden opgelopen.

Oulare had het flatgebouw in 2000 via een tussenpersoon aangekocht als investering. Volgens de ex-voetballer en zijn advocaat, meester Daniël Spreutels, had die tussenpersoon het gebouw zelf geïnspecteerd en goedgekeurd en stond die ook in voor het beheer. De huur werd maandelijks opgehaald en de verschillende huurders zouden op die momenten nooit enige klacht hebben geuit.

Toen een vijf maanden oude baby en haar moeder eind oktober 2006 naar het ziekenhuis werden gebracht, bleek echter dat het gebouw bijna vervallen was en dat zowel de gasinstallatie als de elektriciteitsinstallatie absoluut niet in orde was. De gemeente Anderlecht liet het gebouw onbewoonbaar verklaren en Oulare en zijn echtgenote werden strafrechtelijk vervolgd.De Brusselse correctionele rechter veroordeelde beiden nog tot een celstraf van 16 maanden met uitstel, maar het hof van beroep verleende het koppel Oulare woensdag de gunst van de opschorting, omdat de feiten al een hele tijd geleden plaatsvonden en omdat na de CO-intoxicatie ook de nodige verbouwingswerken werden uitgevoerd aan het gebouw.

Nadien verkochten de Oulares het gebouw ook en het hof van beroep heeft nu de verkoopsom, 870.000 euro, verbeurdverklaard. De verbeurdverklaring werd wel grotendeels met uitstel uitgesproken. Slechts 160.000 euro, het bedrag dat de Oulares geleend hadden om het gebouw te kopen, werd effectief verbeurdverklaard.

Belga, Archieffoto's JG/Belga