Carl Hoefkens naar Oostende

Print
Carl Hoefkens naar Oostende

Carl Hoefkens naar Oostende

In september vorig jaar leek het er nog op alsof Carl Hoefkens zijn carrière zou afsluiten waar alles voor hem begon: bij Lierse. Maar na één seizoen scheiden de wegen van de inmiddels 35-jarige verdediger en Lierse alweer. Hoefkens trekt naar Oostende. “Ik heb gewoon mijn gevoel gevolgd.”

Toen Carl Hoefkens vorig seizoen na zijn vertrek bij Club Brugge voor Lierse koos, deed hij dat omdat hij nog belangrijk wilde zijn voor geelzwart. “Ik denk dat ik dat ook ben geweest, zeker na Nieuwjaar toen we het behoud definitief hebben verzekerd”, aldus Hoefkens. “Toch heb ik niet helemaal kunnen brengen waar ik vooraf op had gehoopt. Hoe dat komt? Laat maar zitten, ik heb voor Oostende gekozen, dat volstaat.”

Had je nog andere mogelijkheden dan Oostende? “Er waren contacten met clubs uit Engeland en ook in de Belgische eerste klasse waren er nog wel wat clubs geïnteresseerd. Uiteindelijk heb ik voor de ploeg gekozen waarvan ik zelf vind dat ze het best bij mij past.”

“Om te beginnen is Oostende voor mij dichter bij huis. Twee, uit de gesprekken die ik met Oostende voerde, straalde veel respect en vertrouwen. Bovendien heeft Oostende echt wel de ambitie om uit te groeien tot een stabiele subtopper. Tot slot is de figuur van Marc Coucke niet onbelangrijk. Sinds zijn komst is Oostende een rock en roll-ploegje geworden."

LDR
Foto PN