Bedreigd met karabijn wegens hondendrol

Print
Bedreigd met karabijn wegens hondendrol

Bedreigd met karabijn wegens hondendrol

Beringen - De uitwerpselen van zijn golden retriever hebben een 54-jarige Beringenaar gisteren voor de correctionele rechtbank in Hasselt gebracht. Nadat zijn hond op 4 mei vorig jaar een boodschap had achtergelaten voor de woning van B. Bollen (31) in Koersel, ging die laatste verhaal halen. De discussie liep uit de hand, de hondeneigenaar voelde zich bedreigd en haalde een karabijn boven.

“Mijn cliënt ging met zijn hondje van 6 maanden oud wandelen en had zijn lange broek ingeruild voor een korte. Hierdoor kwam het dat hij geen zakjes meer bij zich had om het goedje op te ruimen, want die zaten in zijn andere broek. Toen zijn hond plots zijn behoefte deed tussen een woning en de stoep, kon hij het niet opruimen", schetste Jan Swennen, advocaat van de beschuldigde, de situatie.

Dit was zeer tegen de zin van B. Bollen. “Een buurman, die buiten aan het werk was, vertelde me dat de hond er iets achtergelaten had”, aldus de eigenaar van de woning in kwestie. “Ik ben de man achterna gegaan en heb hem twee keer vriendelijk gevraagd om het op te ruimen. Hij ontkende eerst nog dat zijn hond het had gedaan."

Bollen was het beu, deed de drol in een zak en trok naar woning van de hondeneigenaar. “Ik heb de zak met de drol in zijn tuin gegooid”, vertelt Bollen. “Daarop kwam man met een karabijn uit zijn garage.”

De vijftiger moest zich dinsdag verantwoorden voor het uiten van een bedreiging. Het parket vroeg om de toepassing van de strafwet en de verbeurdverklaring van de karabijn. Volgens advocaat Swennen ging het om pure zelfverdediging. Op 27 mei velt de rechter het vonnis.

Lees het volledige verhaal vandaag in Het Belang van Limburg.

GeHo, Archieffoto


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio