Celebs

"Wat Piet Huysentruyt met die kreeft deed lijkt me een schijntje bij alle andere dierenleed"

Print
"Wat Piet Huysentruyt met die kreeft deed lijkt me een schijntje bij alle andere dierenleed"

Wat Piet Huysentruyt met die kreeft deed lijkt me een schijntje bij alle andere dierenleed

Het regende kritiek toen Piet Huysentruyt afgelopen weekend de scharen van een levende kreeft draaide, ze vervolgens levend in tweeën sneed en ze dan op de grill legde. Dierenmishandeling foeterden veel, maar volgens Sven Ornelis is dat alles ferm bij de haren gegrepen.

"Pas op, ik denk niet dat een kreeft zoveel lekkerder smaakt omdat je de poten voor het grillen uit zo'n levend beest draait. Ik stoom ze eerst een minuutje, dat lijkt mij humaner. Maar ik denk wel dat de verontwaardiging over Piet zijn optreden nu groteske vormen aanneemt en wel heel erg emotioneel en selectief is. Het is immers niet omdat je het niet op tv ziet dat het slachten van een koe, voor ze hamburger wordt, zoveel schattiger gebeurt. Ik ben zelf een overtuigd vis- en vleeseter, maar het is niet omdat ik het doden van een onschuldig levend wezen voor mijn honger en goesting aan een professional overlaat, dat ik niet medeplichtig ben en dat ook niet besef", aldus Sven Ornelis in Het Laatste Nieuws.

"Wat Piet op tv deed, lijkt me een schijntje bij al het andere dierenleed dat in onze naam wordt verricht. Dat moeten we beseffen voor we Piet nu aan het kruis nagelen voor zijn wat ongelukkige shownummertje. Die salami op onze boterham komt er ook niet met het plukken van bloempjes in de wei. Soms vraag ik me af: zullen mensen ons over een dikke eeuw monsters vinden door ons barbaarse eetgedrag of blijft de eeuwenoude voedselketen lekker overeind?"

Photo News / Mieke Geysmans

Niet te missen