'De Ideale Wereld' helpt Rode Kruis Bilzen na te goedkoop verkochte stickers

Print

'De Ideale Wereld' helpt Rode Kruis Bilzen na te goedkoop verkochte stickers

Bilzen - Een delegatie van het Rode Kruis van Bilzen heeft gisteren in ‘De Ideale Wereld’ op VIER een bedrag van 1.070 euro ontvangen. En een lege bak bier. Presentatoren Otto-Jan Ham, Jelle De Beule en Jonas Geirnaert hadden stickers verkocht om de fout te compenseren van een Bilzense Rode Kruis-medewerker. Die had per ongeluk complete pakjes met tien stickers verkocht voor 5 euro, terwijl dat normaal de prijs is van een enkele sticker.

Lees ook: Rode Kruis op zoek naar te goedkoop verkochte stickers

De oproep in onze krant om de pakjes terug te brengen, leverde een hoop positieve reacties op. “We hebben ondertussen elf van de twintig verkochte pakjes terug”, zegt afdelingsvoorzitster Sylvia Braun (foto).

Maar ook ‘De Ideale Wereld’ had de krant gelezen. Maandagavond lanceerde presentator Otto-Jan Ham een ludieke actie ten voordele van het Rode Kruis van Bilzen op tv. "We hebben meteen een sticker ontworpen. In plaats van Jommeke hebben we er het verhaaltje op afgebeeld van de vrijwilliger in de rol van Dommeke. Maandag verkocht onze medewerkster al voor 85 euro stickers in Bilzen. Vanmorgen (gisterochtend, nvdr.) zijn Jelle, Jonas en ik naar Gent getrokken om daar in alle vroegte stickers te verkopen. In een uur tijd konden we het verlies al helemaal goedmaken.”

Gisteravond kreeg een delegatie uit Bilzen 1.070 euro overhandigd in de uitzending en een lege bak bier. Die had iemand ingeruild voor een sticker. “Ze kunnen in Bilzen nu gouden ambulances kopen”, grapt Otto-Jan Ham.

Lees het volledige artikel vandaag in Het Belang van Limburg.

JoGe


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio