Is dit de nieuwe Matthias Schoenaerts?

Print
BOOSTER van Daniel Lambo vlamt vanaf vandaag door de bioscopen. In de nieuwe prent over straatboefjes valt vooral de perverse Jimmy op. Onder zijn ruige kale hoofd schuilt de sympathieke Aäron Roggeman uit Merksem. Regisseur Lambo prijst de zestienjarige acteur als "de nieuwe Matthias Schoenaerts".

"Zegt Daniel dat echt? Dat wist ik zelfs niet, maar dat is wel ontzettend lief", geeft Roggeman toe. "Schoenaerts is uiteraard een acteur naar wie ik enorm opkijk. Toen ik hem voor het eerst zag in Rundskop, kreeg ik zelfs een beetje bang van hem. Zoveel opgekropte woede. Ik wil mezelf zeker niet met hem vergelijken. Soms hoor ik dat ik in mijn gezicht vele kleine trekjes kan leggen, en dat die één van mijn troeven als acteur zijn. Matthias is het aan het maken in Hollywood en daar droomt elke acteur van. Die gezonde ambitie moet je hebben, maar laat ik eerst mijn weg maar zoeken in België (lacht)."

BOOSTER draait rond het leven van enkele jongeren en hun ouders in de voorstad. Aäron mocht lekker de lefgozer op een brommertje uithangen. "Voor de gevaarlijkste stunts gebruikte we wel een stuntman", bekent Aäron. "Je moet weten dat ik nog nooit met een brommertje reed, laat staan zo'n opgefokte scooter. Ik kreeg les en was er eigenlijk op twintig minuten mee weg. Tot ze me uitdaagden om van een ramp te rijden. Ik ga geen risico uit de weg, zo zit ik in elkaar. Ik dus van die ramp, maar het had geregend waardoor ik slipte. Met een verstuikte hand als gevolg."

BOOSTER met Aäron Roggeman, Joke Devynck, Kadèr Gürbüz, Frederike Migom, Jurgen Delnaet, Maurits De Baets en Kristof Coenen loopt vanaf vandaag in de zalen.

Lees het volledige interview in Gazet van Antwerpen: http://onlinekrant.gva.be

Stefan LAENEN
Foto Patrick De Roo