Door agenten doodgeklopte kat was huisdier van andere agent

Het verhaal rond de kat die maandagavond door twee agenten van de Zwijndrechtse politie werd doodgeslagen, beroert de gemoederen in Zwijndrecht. Zeker nu blijkt dat de kater, Minou, het huisdier was van een andere agent. Die is woest en eist een onderzoek.

jrosquin

Twee buurvrouwen, Jolien De Jaeger en Mieke Timmer, hadden klacht ingediend tegen twee Zwijndrechtse agenten. Volgens de vrouwen hadden de twee maandagavond een gewonde kat doodgeslagen met een koevoet. De buurvrouwen waren erg onder de indruk van wat ze die maandagavond zagen en besloten dinsdag onmiddellijk naar het politiekantoor te trekken om hun beklag te doen.

Intern onderzoek én rel

Korpschef Frank Noens bevestigde de klacht ontvangen te hebben en verklaarde dat een intern onderzoek werd opgestart. Binnen het korps is rond de doodgeslagen kat ondertussen een kleine rel ontstaan. Gisteren bleek namelijk dat het beestje het huisdier van een andere Zwijndrechtse politieman is. Die eist nu dat er snel een onderzoek komt naar de feiten van maandagavond op de Verbrandendijk.

Volgens goed geïnformeerde bronnen zouden de agenten onderling alvast geen problemen gehad hebben. Het lijkt er dus op dat het om een ongelukkige samenloop van omstandigheden gaat en dat de patrouille zeker niet de bedoeling had het huisdier van hun collega te vermoorden.

SaRe GCo (Mieke Timmer en Jolien De Jaeger, de twee vrouwen die klacht indienden bij de politie)