"Agenten sloegen dat arme poesje gewoon dood"

De Zwijndrechtse politie is een onderzoek gestart tegen twee van haar eigen agenten. Het kwam er na een klacht van twee buurvrouwen. Die beweren dat een agent maandagavond een gewonde kat doodklopte op straat.

jrosquin

De feiten dateren van maandagavond even voor middernacht. De 23-jarige Jolien De Jaeger zag rond half twaalf een kat op straat liggen. Het beestje was aangereden en was gewond aan een poot en aan het gezicht. Een hulpvaardige vrachtwagenchauffeur verlegde het beestje nog van de drukke rijbaan naar het voetpad.

Na ongeveer twintig minuten zag Jolien een patrouille van de politie aankomen. Wat toen gebeurde, heeft de jongedame zwaar geraakt. Ook Mieke Timmer (62), die toekeek vanop haar balkon, heeft de beelden op haar netvlies gebrand staan.

“Een van de agenten nam een stok met een lus aan en greep de kat zo bij de nek”, vertelt Jolien. “Zijn collega had een blauwe plastic zak waar ze het dier brutaal instaken. Ik ben er zeker van dat de kat toen nog leefde want ze spartelde met haar poten.”

Korpschef Frank Noels gaf gisteren aan dat de klacht van Mieke en Jolien ernstig genomen wordt. “De procedure voor een intern onderzoek is opgestart. Er is een onderzoeker aangeduid en de klacht wordt nagekeken."

Lees het volledige verhaal vandaag in Het Belang van Limburg.

SRe Foto GC: Mieke Timmer en Jolien De Jaeger