Jommeke prijkt op stickers Rode Kruis

Print
Jommeke prijkt op stickers Rode Kruis

Jommeke prijkt op stickers Rode Kruis

Tussen 24 april en 8 mei gaan in heel Vlaanderen de Rode Kruisvrijwilligers de straat op voor de jaarlijkse stickerverkoop. Dit jaar siert niemand minder dan Jommeke de sticker. De stripfiguur met het strooien dakje op zijn hoofd bezoekt tussen 28 april en 3 mei alle provinciesteden.

Het Belgische Rode Kruis bestaat 150 jaar en dat zal ook tijdens de stickerverkoop gevierd worden. De komende twee weken gaat Jommeke daarom op pad. Hij doet elke provincie één keer aan, met in zijn wagentje 150 ballen, evenveel ballen dus als het Rode Kruis in ons land bestaat. Wie een sticker kan tonen, krijgt van Jommeke een bal. Eén van de 150 is gesigneerd door de Rode Duivels.

Op maandag 28 april is Jommeke in Leuven, op het Martelarenplein. Dinsdag 29 april is de jongen met het strooien dakje in Antwerpen, op het Theaterplein. Woensdag 30 april komt hij naar Gent, op het Woodrow Wilsonplein. Op vrijdag 2 mei trekt hij naar Kortrijk, op de Veemarkt en op zaterdag 3 mei ten slotte is hij op de Grote Markt van Hasselt. Afspraak in elk van die steden om 16 uur.

De sticker kost 5 euro en met de opbrengst kunnen de vrijwilligers van de 250 lokale afdelingen hun dagelijkse werking financieren. Bij de tombola is er voor meer dan 74.000 euro aan prijzen te winnen. Want op elke sticker staat een uniek tombolanummer.

Foto Rode Kruis