Defensief Chelsea houdt Atlético Madrid op 0-0

Print

Defensief Chelsea houdt Atlético Madrid op 0-0

In een bijzonder saaie halve finale van de Champions League hebben Atlético Madrid en Chelsea 0-0 gelijkgespeeld. The Blues, zonder Eden Hazard, waren duidelijk niet naar het Vicente Calderón afgezakt om mooi voetbal te laten zien.

Bij aanvang van het duel raakte al bekend dat Hazard niet op het Madrileense veld zou verschijnen. De Rode Duivel sukkelt nog steeds met een kuitblessure. Aan de overkant was Diego Costa er wel weer bij. De Spaans international had de zware job om samen met zijn maatje Diego de Londense muur te slopen.

The Blues moesten het al snel doen zonder hun eerste doelman Petr Cech. De Tsjech kwam slecht neer op zijn arm en moest noodgedwongen met een ontwrichte schouder naar de kant. De 41-jarige Australiër Mark Schwarzer kwam in zijn plek. Leuk weetje: toen Schwarzer debuteerde in 1990 was Thibaut Courtois nog niet geboren.

Mede door het defensieve spel van de bezoekers was het zoeken naar kansen. Een afstandsschot van Mario Suárez vloog naast de paal van Schwarzer. Op slag van rust trapte Diego op doel, maar de poging was te zwak om de Chelsea-goalie te verontrusten. Ook een inzet van Fernando Torres na een fraaie dribbel bezorgde Courtois geen problemen.

Druk van Atlético

Los Colchoneros bleven de mannen van José Mourinho onder druk zetten. Dat leidde tot een niet ongevaarlijke vrije trap van Gabi en kopballen van Raúl García en Turan. Een bijna onmogelijke omhaal van Diego Costa dwarrelde ver naast. Het bleef warm voor de goal van Chelsea, maar de bal ging er niet meer in.

De terugmatch wordt volgende week woensdag gespeeld. Afwachten of Eden Hazard Stamford Bridge dan kan doen ontploffen. Nu woensdag nemen Real Madrid en Bayern München het tegen elkaar op in de andere halve finale.

JaTi

Foto Reuters, AFP, Photo News