Bondsparket wil Fabien Camus twee speeldagen schorsen

Print
Bondsparket wil Fabien Camus twee speeldagen schorsen

Bondsparket wil Fabien Camus twee speeldagen schorsen

RC Genk won maandagavond de topper tegen RSC Anderlecht in play-off I met 1-0, maar de zege zou wel eens een wrange nasmaak kunnen krijgen voor de Limburgers. Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) wil namelijk Fabien Camus, die in de tweede helft rood kreeg, de volgende twee speeldagen schorsen.

Lees ook:
Buffel schenkt Genk in extremis drie punten tegen Anderlecht

In minuut 70 van de topper RC Genk-Anderlecht ging Genk-middenvelder Camus met gestrekt been richting Anderlecht-verdediger Chancel Mbemba. Scheidsrechter Alexandre Boucaut trok daarvoor een rechtstreekse rode kaart en dus mocht de speler in kwestie meteen richting kleedkamers vertrekken. Genk won de wedstrijd uiteindelijk wel met 1-0, ondanks het ondertal.

Dinsdagmiddag besliste het parket van de voetbalbond om Camus een schorsing van twee speeldagen voor te stellen, vergezeld van een geldboete van 400 euro, voor een "fout die de veiligheid van de tegenstrever in gevaar bracht". De schorsing zou betekenen dat de Limburgers het zonder de Tunesiër moeten rooien in de wedstrijden tegen SV Zulte Waregem (uit op 25 april) en Lokeren (thuis op 3 mei).

Camus kan de minnelijke schikking van het Bondsparket ook weigeren. In dat geval moet hij zich vrijdag komen verdedigen voor de Geschillencommissie Betaald Voetbal van de voetbalbond, die dan de verdere strafmaat zal bepalen.

Belga, Foto JG