Cruijff: "Bekerafstraffing Ajax is geschenk uit de hemel"

Print
Cruijff: "Bekerafstraffing Ajax is geschenk uit de hemel"

Cruijff: Bekerafstraffing Ajax is geschenk uit de hemel

De 1-5 vernedering die Ajax zondag tegen het bescheiden PEC Zwolle slikte in de Nederlandse bekerfinale, kan ook positieve gevolgen hebben voor de Amsterdammers. Dat vindt althans clubicoon Johan Cruijff.

Lees ook:
PEC Zwolle vernedert Ajax in Nederlandse bekerfinale

"Natuurlijk is het jammer dat Ajax de beker niet heeft gewonnen. Maar eigenlijk is de nederlaag een geschenk uit de hemel", schrijft Cruijff, die deze week 67 jaar wordt, in zijn wekelijkse column in De Telegraaf.

"Ik heb het vaak over het leerproces binnen Ajax gehad", vervolgt de Nederlandse voetballegende. "Na het derde kampioenschap gaf ik al aan dat de club pas op 65 procent zit van wat het zou moeten zijn. Dan kan je wel blijven roepen dat dingen niet goed gaan als Ajax de Johan Cruijff Schaal en de beker wint en dan ook nog voor de vierde keer achter elkaar de titel pakt. Maar dan praat je toch tegen een muur aan."

"Daarom ben ik eigenlijk wel blij met de afstraffing tegen PEC. Omdat heel veel zaken nu wel duidelijker dan ooit aan de oppervlakte zijn gekomen. Een beter voorbeeld hoe het niet moet, kan je niet bedenken."

Belga, Foto EPA