Investeringsmaatschappij neemt betonproducent Vanbockrijck over

Print
Borgloon - Investeringsmaatschappij E-Capital heeft in het Limburgse Borgloon de firma Vanbockrijck Beton overgenomen. Het bedrijf met een jaarlijkse omzet van 30 miljoen euro, stelt 100 mensen tewerk, en is gespecialiseerd in betonnen prefabelementen. Rudy Aertgeerts, voormalig divisiedirecteur van de Ierse bouwgroep CRH, wordt de nieuwe directeur bij Vanbockrijck.

Vanbockrijck Beton bestaat sinds 1987 en heeft productiesites in Borgloon en het Duitse Gross Rosenburg. Er worden betonelementen in prefab gemaakt, zoals keerwanden, silopanelen en sierelementen. De producten vinden hun toepassing in de landbouw, infrastructuur en bouwsector. Gaandeweg groeide het bedrijf uit tot een gerenommeerde speler, die meer dan 100 mensen tewerkstelt en een omzet haalt van zo'n 30 miljoen euro per jaar.

Nu stichter Mathieu Vanbockrijck de tijd rijp vond om een stap opzij te zetten, heeft hij in het investeringsfonds E-Capital een nieuwe aandeelhouder gevonden. E-Capital beheert het risicokapitaal van voornamelijk Belgische industriële families en ondernemers. De maatschappij brengt niet alleen de financiële middelen bij, maar neemt waar nodig ook het operationele management waar. In dat opzicht werd met Rudy Aertgeerts, voormalig hoofd van de West-Europese prefab betondivisie van CRH, een ervaren directeur aangesteld bij Vanbockrijck. Aertgeerts wordt ook mede-aandeelhouder (4,7 pct). E-Capital tekent voor 81,3 pct van de aandelen, terwijl Mathieu Vanbockrijck 14 pct behoudt.

E-Capital heeft alvast de ambitie om de producten van Vanbockrijck ruimer te verspreiden in Europa en zo het bedrijf systematisch uit te bouwen.

Belga


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio