Seks & Relaties

Dit doen supermarkten om ons meer te doen kopen

Print
Dit doen supermarkten om ons meer te doen kopen

Dit doen supermarkten om ons meer te doen kopen

Onze supermarktketens beloven vaak de goedkoopste te zijn. Maar we beseffen niet hoe groot de invloed van de winkels zelf is op wat we precies kopen. Daarom is het belangrijk om zelf de controle te houden over wat er in ons winkelkarretje verdwijnt, want alleen zo kunnen we besparen.

1) Houd er rekening mee dat meer dan 40 procent van de producten in winkels wordt aangeboden met speciale acties en kortingen. Op die manier wordt het moeilijker om iets wat niet op je boodschappenlijst staat te laten liggen.
2) Supermarkten gebruiken specifieke gegevens om jou te doen kopen. Heb je bijvoorbeeld een hond, dan zal die kortingsbon van het favoriete eten van je hond er verleidelijk uitzien.
3) Aanbiedingen veranderen iedere dag om de concurrentie een stap voor te zijn. Supermarkten hebben een heel team marketing experten achter zich, die focussen op het koopgedrag van de consument.
4) Het is erg moeilijk om precies te bewijzen waar de goedkoopste producten te vinden zijn.
5) Supermarkten kunnen consumenten vaak verwarren door producten in verschillende maten of combinaties aan te bieden. Zo lijkt het vaak dat je producten voordeliger aankoopt, terwijl dat eigenlijk niet zo is.
6) Er bestaan shopping apps die laten zien hoe voordelig een product precies is. Dat is altijd handig om te weten.
7) De superdeals die winkels aanbieden, zijn er enkel om de consument meer te doen kopen. Let er op dat je het aantal producten met dergelijke deals probeert te beperken.

Het is nog altijd het beste om je simpelweg aan je boodschappenlijst te houden. Op die manier laat je je minder afleiden door de superdeals in de winkels, en bespaar je dus ook.

Photo News / Evelien Geboers

Niet te missen