ManU ontslaat Moyes, Giggs neemt over

Print

ManU ontslaat Moyes, Giggs neemt over

David Moyes is niet langer trainer van Manchester United. De uittredende Engelse kampioen zette hem dinsdag wegens de tegenvallende resultaten aan de deur. Clubicoon Ryan Giggs neemt (tijdelijk) over.

De 50-jarige Moyes was pas sinds het begin van het seizoen aan de slag bij ManU. Daarvoor was hij elf seizoenen coach van Everton. Op Old Trafford werd de Schot opvolger van zijn legendarische landgenoot Sir Alex Ferguson, die er 26 jaar de sportieve baas was. Moyes tekende in mei 2013 een contract voor zes jaar. De slechte resultaten doen hem nu evenwel de das om.

Manchester United, de ploeg van Marouane Fellaini en Adnan Januzaj, staat voorlopig pas op de zevende plaats in de Premier League, op 23 punten van leider Liverpool. De roemrijke club grijpt volgend seizoen voor het eerst sinds jaren naast Champions League-deelname. Ook in de FA Cup en de Champions League (in de kwartfinales tegen Bayern) is Manchester United uitgeschakeld.

Het 2-0 verlies zondag in de competitiematch bij Everton, zijn ex-club, bleek voor Moyes de spreekwoordelijke druppel. In een korte mededeling op zijn website bedankt Manchester United Moyes voor "zijn werk, eerlijkheid en integriteit."

Ryan Giggs neemt de taken van Moyes (voorlopig) over, zo bevestigt het team. "Hij krijgt de verantwoordelijkheid over de eerste ploeg tot er een definitieve aanstelling gebeurt."

De 40-jarige Welshman speelt al sinds het begin van zijn profcarrière, in 1990, voor Manchester United.

Foto's Photo News / AFP