Food

Topchef Dominique Persoone geeft advies: dit doe je met te veel paaseitjes!

Print
Topchef Dominique Persoone geeft advies: dit doe je met te veel paaseitjes!

Topchef Dominique Persoone geeft advies: dit doe je met te veel paaseitjes!

Ben je dit weekend ook fervent paaseitjes gaan rapen? Dan bestaat de kans dat de keukenkasten momenteel bomvol paaschocolade zitten. Je kan die natuurlijk opsparen voor snoepmomenten, of je kan er creatief met aan de slag gaan. Topchocolatier Dominique Persoone geeft raad in Het Laatste Nieuws.

"Je kan de pure chocolade paaseieren gebruiken om in je stoverij te verwerken. Per kilogram stoverij kan er zeker 1 trappist in verwerkt worden en 150 gram pure chocolade. Daarnaast kan je met chocolade ook een lekkere chocoladepudding of chocolade mousse maken. Of je maakt er een heerlijke chocolademelk mee. Wil je eens wat pittigers meng dan 1 liter melk met stukjes gember, chilipeper en citroengras. Zeef het geheel, voeg er al roerend de chocolade naar keuze bij en laat afkoelen."

Mieke Geysmans

Niet te missen