Kindjes naar spoed na uit de hand gelopen paaseierenraap (video)

Print
In Nieuw-Zeeland hebben de organisatoren van een paaseierenraap zich verontschuldigd nadat hun evenement helemaal uit de hand liep door de onverwacht grote opkomst en het meedogenloze gedrag van gulzige volwassenen. Kinderen werden hardhandig uit de weg gewerkt in de jacht op gratis chocoladen eitjes en hielden blutsen en builen over aan hun dagje uit, zo meldt de lokale televisie.

Het idee pakte goed uit op twee van de drie voorziene locaties in Auckland. Een helikopter dropte een duizendtal paaseitjes en vervolgens konden de kinderen op zoek naar het lekkers. Op de derde locatie doorkruiste de luchtverkeersleiding de plannen van de organisatoren en moest er geïmproviseerd worden. De kinderen werden in leeftijdscategorieën verdeeld en moesten achter een lint wachten op de start van de race naar de eieren.

Vervolgens brak de hel los. Op chocolade beluste tieners en volwassenen mengden zich zonder gêne in de jacht op de eieren en liepen over de kinderen heen. Op Facebook regende het nadien verontwaardigde reacties van ouders. "Bedankt voor het bezoek aan de spoeddienst met mijn driejarige zoon nadat hij werd geduwd door volwassenen en zijn vingers werden vertrappeld nadat een eitje uit zijn hand was gerukt", zo leest één van de boodschappen.

Ontgoocheling

Organisator Wilhem Schaafhausen erkende dat de paaseierenraap op een débacle was uitgedraaid. Op televisie zei hij dat de grote opkomst de organisatie had verrast. Vorig jaar, bij de eerste editie, namen amper enkele duizenden mensen deel, dit jaar waren er naar verluidt verscheidene tienduizenden mensen opgedaagd. "We zijn heel ontgoocheld dat kinderen gewond raakten en we zijn ook zeer ontgoocheld dat ouders zich op zo'n manier hebben gedragen".

Belga, Beeld YouTube