Netflix blijft groeien, maar wordt duurder

Print
Netflix blijft groeien, maar wordt duurder

Netflix blijft groeien, maar wordt duurder

De Amerikaanse online videodienst Netflix blijft abonnees aantrekken, maar door de internationale expansie en de toegenomen concurrentie gaan de prijzen binnenkort wel omhoog. Dat bleek maandag bij de presentatie van de kwartaalresultaten.

Netflix realiseerde in het eerste kwartaal een omzet van 1,25 miljard dollar en maakte 53 miljoen dollar winst. Het aantal abonnees bij de on demand videodienst steeg de voorbije drie maanden met vier miljoen tot 48 miljoen.

Netflix investeert steeds meer in eigen producties, zoals het populaire "House of Cards" of "Orange is the new black", maar het voelt ook de concurrentie van spelers als Amazon en Hulu in de strijd om de exclusieve uitzendrechten van films en televisieseries. Daarom wordt de dienst binnenkort voor nieuwe abonnnees "één tot twee dollar duurder, afhankelijk van het land".

Ondanks af en toe de kop opstekende geruchten is Netflix in België nog steeds niet aanwezig. In Nederland, Groot-Brittannië en de Scandinavische landen is de videodienst wel reeds actief.

Belga, Archieffoto