Crash zadelt Vanlandschoot op met acht breuken en klaplong

Print
Crash zadelt Vanlandschoot op met acht breuken en klaplong

Crash zadelt Vanlandschoot op met acht breuken en klaplong

Wat een mooie dag hoorde te worden ontaardde in een drama voor James Vanlandschoot. De Oost-Vlaming reed zondag in de Gold Race een hele dag voorop maar crashte loodzwaar in de finale.

James Vanlandschoot maakte in de Gold Race deel uit van de vlucht van de dag. De Keutenberg leek er te veel aan voor de renner van Wanty-Groupe Gobert, maar samen met de Kazach Lutsenko stond de Oost-Vlaming weer op het punt aansluiting te vinden bij de spits van de wedstrijd toen het onheil toesloeg. "De renner van Astana miste een bocht, bleef maar net overeind maar dwong James naar de buitenkant", vertelt ploegleider Hilaire Van Der Schueren. De gevolgen waren verschrikkelijk. "Er zat geen leven meer in toen ik poolshoogte kwam nemen. Pas toen de dokter arriveerde, kwam hij weer bij bewustzijn."

James Vanlandschoot werd naar de kliniek van Maastricht gevoerd en verbleef maandag nog steeds op intensive care. De man die ook in de Ronde van Vlaanderen verbaasde, liep een waslijst blessures op: vier gebarsten rugwervels, één gebroken rugwervel, een sleutelbeen dat op twee plekken aan scherven ging, een klaplong, een vierdubbele ribbreuk en een fractuur aan het schouderblad.

GV

Archieffoto Photo News