Kompany (Man City) gelooft nog in titel

Print
Kompany (Man City) gelooft nog in titel

Kompany (Man City) gelooft nog in titel

Manchester City, met kapitein Vincent Kompany 90 minuten tussen de lijnen, won maandag op de 31e speeldag in de Engelse Premier League met 3-1 van West Bromwich en blijft zo in de titelrace. Met nog een inhaalwedstrijd te goed is City derde in de stand, op zes punten van Liverpool en één van Chelsea.

Lees ook:
Manchester City blijft in titelrace maar ziet Silva uitvallen

Kompany geeft de titel alvast niet op. "Twee jaar geleden stonden we zes speeldagen van het einde acht punten achter op Manchester United en werden we toch nog kampioen. Daar puren we nu motivatie uit, maar het belangrijkste is dat we opnieuw zo goed spelen als in het begin van het seizoen."

City zal het de rest van het seizoen mogelijk wel zonder David Silva moeten stellen. De Spaanse middenvelder liep maandag een enkelblessure op en moest het veld twintig minuten voor tijd op een draagberrie verlaten. "We wisten dat David het moeilijk had", vertelt Kompany. "Hij is een belangrijke speler en een harde werker. Hopelijk komt hij snel terug."

City-manager Manuel Pellegrini vreest het ergste. "Mogelijk mist Silva onze laatste vier wedstrijden. We zullen dinsdag weten hoe erg het is. Hij had al drie wedstrijden last van pijn in de enkel. Maar sowieso blijven we voor de titel gaan. We moeten gewoon wedstrijden blijven winnen en zo de druk bij Liverpool leggen."

Belga, Foto Photo News