Moyes bezig aan laatste weken als Manchester United-coach

Print
Moyes bezig aan laatste weken als Manchester United-coach

Moyes bezig aan laatste weken als Manchester United-coach

De Britse media zijn het er maandag allemaal over eens: David Moyes moet na dit seizoen opkrassen als coach bij Manchester United. Clubeigenaar Malcolm Glazer zou zijn vertrouwen in de coach volledig kwijt zijn. Manchester United wil voorlopig geen commentaar geven op de geruchten.

De positie van de bijna 51-jarige Schot op Old Trafford is stilaan onhoudbaar geworden. Moyes werd eind vorig seizoen binnengehaald als opvolger van zijn landgenoot Alex Ferguson en tekende er een contract voor zes seizoenen.

Hij beleeft echter een desastreus seizoen bij de Britse topclub. Na de 2-0 nederlaag van zondag op het veld van Everton is United zevende in de stand met 57 punten, waardoor ze volgend seizoen voor het eerst sinds 1995 de Champions League moeten missen. Op het kampioenenbal gingen ze er in de kwartfinales kansloos uit tegen titelverdediger Bayern München, in de FA Cup volgde in de derde ronde al de uitschakeling. In de minder gerenommeerde League Cup zetten ze de beste prestaties neer, maar in de halve finales werden ze ook uit dat bekertoernooi gekegeld.

Fellaini

Bovendien slaagt de Schot er niet in om een lijn in het spel van de Mancunians te krijgen en goochelt hij al het ganse seizoen met telkens verschillende opstellingen. Daarnaast krijgt hij ook heel wat kritiek op zijn aankoopbeleid te slikken. Onder meer de transfer van Rode Duivel Marouane Fellaini, die in het zog van Moyes de overstap van Everton maakte, wordt hem verweten.

Foto Photo News: David Moyes