Familie en vrienden nemen afscheid van Peaches Geldof

Print
Zanger Bob Geldof, zijn familie en talrijke vrienden hebben maandag in een kerk in het graafschap Kent bij Londen afscheid genomen van Peaches Geldof. Onder meer de vroegere bassist van The Rolling Stones, Bill Wyman, en Sarah Ferguson, de ex-vrouw van de Britse prins Andrew, woonden de begrafenisplechtigheid bij.

De plechtigheid vond plaats in de kerk waar Peaches in 2012 trouwde met zanger Tom Cohen en waar in 2000 de begrafenis van Peaches' moeder Paula Yates plaatsvond.

In de buurt van de kerk ligt een buitenverblijf van de familie Geldof, waar Peaches een groot deel van haar jeugd doorbracht. Volgens mediaberichten zouden Peaches' assen daar verstrooid worden.

Voor de uitvaart legden maandag veel mensen bloemen en kaartjes neer, met boodschappen als 'Straal helder als een diamant, Peaches'. De uitvaart zelf vond in gesloten kring plaats. Volgens verschillende media zou Bob Geldof zelf de grafrede voor zijn dochter uitspreken. Tientallen mensen verzamelden zich buiten aan de kerk tijdens de plechtigheid.

Peaches Geldof kwam twee weken geleden op 25-jarige leeftijd om het leven. De oorzaak van haar plotse overlijden is nog niet bekend. De vrouw werkte onder meer als model en als presentatrice. Ze laat twee zoontjes na.

Foto EPA, Reuters