Thibaut Courtois: "Prijs met Atlético pakken en scoren op WK"

Print
Thibaut Courtois: "Prijs met Atlético pakken en scoren op WK"

Thibaut Courtois: Prijs met Atlético pakken en scoren op WK

Thibaut Courtois staat voor een heel belangrijke periode. Met zijn club Atletico Madrid is hij nog in de running voor de Spaanse titel en de Champions League, en deze zomer treedt hij met de Rode Duivels aan op het WK in Brazilië.

In een gesprek met FIFA.com vertelt de 21-jarige doelman maandag over de steile opgang die zijn carrière de voorbije jaren heeft gekend.

Onverhoopt succes

"Ik weet nog hoe ik debuteerde in België net voor mijn 17e en toen droomde over een mooie carrière daar. Ik had me nooit kunnen voorstellen dat ik vandaag voor dergelijke grote club zou voetballen en zo'n belangrijke prijzen (Europa League, Copa del Rey) zou winnen", zegt de Limburger. "Nu staan we dichtbij de belangrijkste trofee van allemaal, de Champions League. Ook de titel in de Liga lonkt. We beleven een topseizoen en het zal pijn doen als we met lege handen achterblijven. Maar we zullen hoe dan ook alles geven."

Om de Champions League te winnen, moet Atletico allereerst voorbij Chelsea, de club die Courtois al drie jaar uitleent aan de Madrilenen. Dat hij ondanks contractuele afspraken groen licht krijgt om aan te treden in de dubbele confrontatie, noemt Courtois "een grote opluchting". "Maar ik zal spelen zoals ik altijd doe want ik wil prijzen winnen", verzekert hij. "Hopelijk wint Chelsea de Premier League, maar niet deze twee Champions League-matchen."

"Nederig naar WK"

Voor het WK pleit Courtois voor realisme. "In België spreekt men over het winnen van de competitie of het evenaren van de vierde plaats uit 1986, maar wij moeten onze voeten op de grond houden. Als we onze groep winnen, staan we mogelijk tegenover Duitsland of Portugal."

"En zelfs als we die verslaan, krijgen we daarna misschien Argentinië voorgeschoteld! Er zijn ook nog ploegen als Brazilië en Spanje. Veel teams zijn sterk en hebben de ervaring die wij nog missen. Wij beschikken over veel spelers bij grote clubs maar een WK is een aparte wereld. Je moet er nederig naartoe gaan."

Dromen

Mocht Courtois toch een droomscenario kunnen schrijven, dan zou hij de Spaanse competitie, de Champions League en het WK willen winnen, zegt de jonge doelman lachend. "Maar als ik realistisch ben, hoop ik minstens een prijs te pakken en zover mogelijk te raken op het WK."

Belga, foto AP