Achtste dode geteld na vliegtuigcrash in Finland

Print
Achtste dode geteld na vliegtuigcrash in Finland

Achtste dode geteld na vliegtuigcrash in Finland

Acht mensen zijn op Paaszondag bij de crash van een vliegtuig in het zuidwesten van Finland om het leven gekomen. Tot nu werd er uitgegaan van zeven doden. Waarom het schroefvliegtuig met een piloot en tien valschermspringers aan boord plots met de neus naar beneden dook, is volgens de politie nog niet duidelijk. Drie van de inzittenden konden nog tijdig uit het toestel springen. De politie vond hen terug in een bos en bracht hen naar het ziekenhuis.

Het vliegtuig stortte neer in een bos dichtbij het vliegveld van Jämijärvi, van waaruit vele zweefvliegers en parachutisten vertrekken. Getuigen zegden dat er iets van het vliegtuig was afgebroken, toen het zich op grote hoogte bevond. Bij de crash spatte het vliegtuig uiteen en ging in de vlammen op. Dikke zwarte rook steeg op van de plaats van het ongeval.

Ervaren parachutisten

Het kan enkele dagen duren vooraleer het wrak kan onderzocht worden. Het vliegtuig was slechts enkele jaren oud. De valschermspingers waren allen ervaren. Volgens de ooggetuigen dook het vliegtuig in een zeer scherpe hoek naar beneden, wat het voor de passagiers erg moeilijk moet gemaakt hebben om nog tijdig uit het toestel te geraken. Alle parachutisten kwamen uit de regio Tampere.

Belga, foto AFP